Графити на световноизвестния майстор в жанра, Банкси, озаглавено "Робски труд", бе продадено на търг в Лондон за 1,1 милиона долара.

Аукционът се проведе в Музея на киното на площад Ковънт гардън. Тръжната къща "Синкура груп" не можа да продаде творбата на първоначалната цена, която й бе дала - 1,36 милиона долара.

Ценови рекорд за продажба на произведение на Банкси бе установен на търг през месец февруари 2008 година, когато неговата "Борба с вредители" намери купувач за 1,9 милиона долара.

През месец май 2012 година Банкси, който е познат със своята потайност, с помощта на спрейове и щампа нарисува върху стена на магазина за евтини стоки "Паундленд" изображение на стоящо на колене дете, шиещо на шевна машина гирлянда от национални флагове на Великобритания.

През месец февруари фрагмент от стената, на която беше нанесено изображението, беше отчупен. По-късно графитито бе предложено на търг в американския град Маями с първоначална цена 681 хиляди долара. Но под натиска на властите в Лондон, който сигнализира, че лотът е бил откраднат, той бе изтеглен от търга.

След уточняването на собствеността на паното, то бе присъдено на бившия собственик на магазина "Паундленд" и отново бе предложено на търг, този път в Лондон.