След като стана ясно, че Ерика Баду ще гостува у нас за Elevation Festival, сега разбираме, че талантливата дама излиза на главната сцена и на EXIT 2012! Кралицата на r’n’b и неосоул музиката ще изнесе концерт на 14 юли в Петроварадинската крепост в Нови Сад.

Четирикратен носител на наградата Грами, тази вдъхновяваща американска изпълнителка дефинира самото понятие „соул” и пише музикалната история с невеоятния си глас, нетипичен моден стил и хитове като Love Of My Life, On & On, Bag Lady, Window Seat, Tyrone and Honey и много други.

В интервю за S2S Magazine миналата седмица, Ерика Баду сподели, че през 2012-а година ще издаде два нови албума – четвърти соло проект и албум, записан с бандата й - The Cannabinoids.

Hercules And Love Affair Снимка: EXIT
Ден по-рано, на 13 юли, Главната сцена ще приветства нюйоркската банда Hercules And Love Affair. Това е един проект на DJ Анди Бътлър, който съдържа в себе си перфектна симбиоза между диско, ню диско и хаус музика. С огромен успех сред публиката, този нестандартен проект успя да впечатли всички, докоснали се до него с хитове като Blind и You Belong, както и с присъствието на екзотичната Nomi Ruiz, която има изключителната дарба да омагъосва публиката.

След невероятния успех на дебютния си албум от 2008-ма, Андрю Бътлър се завърна в светлините на прожекторите миналата година с албума си Blue Songs, който носи в себе си идеята за постоянна ротация на изпълнители и музиканти. Затова, отбелязвайки, че това е състава в конкретния момент, можем да изброим членовете на бандата, които ще видите на EXIT сцената - DJ Kim Ann Foxman Aerea Negrot, Shaun Wright и Mark Pistel.

Citizens! Снимка: EXIT
Fusion Stage пък приема Citizens! на 15 юли. Британската формация е „открита” от фронтмена на Franz Ferdinand и продуцента на дебютния им албум Here We Are – Алекс Капаранос (Alex Kapranos).