Сингълът "Next To Me" донесе на шотландската певица и композиторка Емили Сандей два приза - за най-добра песен и най-изпълнявана песен, на 58-ата церемония за наградите "Айвър Новело", които се присъждат за постижения в композирането на песни.

Съавторите на сингъла приеха наградите от нейно име, тъй като Емили се готви да пее за президента Барак Обама в Белия дом. Сандей пя на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Лондон миналата година, спечели две награди
БРИТ тази година и подобри рекорд в британската класация, който близо 50 години принадлежеше на "Бийтълс".

Наградата за най-добра съвременна песен бе присъдена на рок бандата "Макабийс" за "Pelican", а призът за най-добър албум - на рок квартета Alt-J от Лийдс за "An Awesome Wave".

Отличието за най-добър телевизионен саундтрак получи Джон Харъл за "Лусиан Фройд: един нарисуван живот", а призът за най-добра оригинална филмова музика - Дарио Марианели за "Ана Каренина".

Наградата Вдъхновение спечели Марк Алмънд, а наградата за международни постижения - Гавин Росдейл. Шотландският диджей и певец Калвин Харис бе обявен за композитор на годината, Ноел Галахър получи наградата за открояваща се колекция песни, а Ранди Нюман - специалната международна музикална награда.