Британската кралица Елизабет II и нейните наследници ще присъстват на специална прожекция на новия филм "Хобит: Неочаквано пътешествие".

На прожекцията се очаква да присъстват принц Уилям, херцогиня Катрин и принц Чарлз. Филмът ще бъде показан в рамките на 65-ото издание на Кралско филмово представяне на 12 декември - два дни преди световната премиера на предисторията на "Властелинът на пръстените", режисирана от Питър Джаксън.

Филмът, в който Мартин Фрийман изпълнява ролята на Билбо Бегинс, а Илайжа Ууд, сър Иън Маккелън и Орландо Блум отново влизат в образите съответно на Фродо, Гандолф и Леголас, ще бъде прожектиран на ежегодното събитие в подкрепа на Благотворителния фонд за кино и телевизия.

Кралското филмово представяне, на което благотворително се прожектира един британски филм, се организира почти всяка година от 1946 г. насам и започва с романтичната фантастика "Въпрос на живот и смърт". Миналата година принц Чарлз присъства на прожекцията на филма на Мартин Скорсезе "Изобретението на Хюго", а кралицата беше гост на прожекцията на "Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване".