Великият американски актьор Чарли Чаплин не е обичал да показва филмите си на своите деца. Това съобщи пред журналисти в Одеса дъщеря му Джералдин Чаплин.

На III Одески международен кинофестивал Джералдин Чаплин показа лентата на баща си от 1931 г. "Светлините на града". Дъщерята на гениалния Чарли Чаплин призна, че баща й се е страхувал, че филмите му са остарели. Макар в дома им винаги да е имало прожекционен апарат, децата дълго трябвало да го молят, за да им пусне някои от своите ленти.

Авторските права върху произведенията на Чарли Чаплин, които принадлежат на семейството му, изтичат през 2040 г. Тогава се навършват 70 години от смъртта на незабравимия режисьор, актьор и композитор.

Джералдин Чаплин призна, че фамилията на баща й й е дала всичко. "Всички обичах Чаплин. Когато започнах актьорската си кариера, всички се стараеха да ми помогнат, тъй като го обичаха. Изобщо любовта към баща ми винаги ме е поддържала. Дори в училище, когато се сприятелявах с отличничка, й казвах: "Дай да препиша и ще те запозная с татко" – признава Джералдин Чаплин.