"Който борави с фолклора трябва да има собствени граници", каза певицата Нина Николина в студиото на "COOLT".

Тя гостува преди началото на турнето си с Русенската филхармония. В него фолклорът се среща с класиката и така традиционните песни прозвучават с един нов по-различен звук. И понеже през последните години стана твърде модерно да миксираш народни песни с модерни стилове музика, певицата, която най-добре го прави, смята, че всеки трябва да има собствени граници в експериментирането с фолклора.

В репертоара на турнето са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката "Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS" - "Излел е Дельо", "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", "Майстор Манол" ,"Свети Георги", " Пиринска Трилогия " -  /"Пуста младост", "Еленко", "Катерино Моме", "Гюл девойкя",  представени в модерен микс от етно – джаз и класика.

Освен тях в концерта са включени песните - "Ти" – хит на десетилетието , който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен "Яна".

На въпроса дали би направила отново поп песен, която да има звученето на "Ти", тя каза, че в момента се е фокусирала изцяло върху народната музика.

На сцената с Нина Николина и Русенска  филхармония ще се качат и  музикантите Калин Вельов (барабани и перкусии), Мартин Ташев (тромпет и вокал), Ясен Велчев (клавишни), Таня Първанова (вокал).

В интервюто Нина Николина разказа и за срещата си с първородната дъщеря на великия Чарли Чаплин - Джералдин Чаплин на снимачната площадка на продължението на филма "Белгийския крал", в който тя влиза в ролята на народна певица.

А датите и градовете на концертите част от турнето с Русенската филхармония са: 17 юли - Бяла, 25 юли - Русе, 4 ноември - Кърджали, 5 ноември - Хасково. Предстои и дата в София.