Филмът на Куентин Тарантино "Джанго без окови" се връща по кината в Китай, след като бе спрян в деня на премиерата си по неуточнени "технически причини", въпреки че продукцията се рекламираше от няколко седмици.

След спирането на лентата на 11 април се заговори за забрана, наложена от страна на китайските цензори. Твърди се, че сега "Джанго без окови" е пуснат отново, защото някои сцени са орязани. В Китай цензорите налагат забрана върху сцени с насилие, секс и спорно политическо съдържание.

В същото време организаторите на прожекциите в Китай от Китайската филмова групировка твърдят, че разликата между първата и втората китайска версия на лентата е само една минута.

Според местни медии може да са изрязани голи сцени. За да получи одобрение от китайската цензура, режисьорът Куентин Тарантино вече бе махнал моменти с насилие в кървавия си блокбастър.

Главните роли в "Джанго без окови" се изпълняват от Леонардо ди Каприо и Джейми Фокс. Предишните филми на Куентин Тарантино не са прожектирани в Китай заради насилието в тях. Китай е най-големият чуждестранен пазар за холивудските филми.