Джак Джонсън и групата му изнесоха запомнящ се концерт на фестивала за музика и изкуства Бонару в Тенеси. Музикантите успяха да се преборят с трудностите, породени от факта, че трябваше в последния момент да заменят като хедлайнери на феста групата Mumford & Sons.

Mumford & Sons отмениха концерта си на фестивала Бонару в събота, въпреки че оглавяваха афиша му, заради операцията на баскитариста Тед Дуейн.

Вместо групата Mumford & Sons на главната сцена на фестивала Бонару се изяви известният американски музикант и композитор Джак Джонсън. Изпълнителят на парчето "Upside Down" вече е бил хедлайнер на Бонару през 2008 година.

В началото на седмицата лекарите откриха съсирек на повърхността на мозъка на Дуейн. Това наложи спешна операция. Групата Mumford & Sons отложи други три концерта тази седмица, но се надяваше да успее да се представи на фестивала Бонару.

Тед Дуейн се възстановява от операцията и още не е готов да се качи на сцена. Групата Mumford & Sons предпочете да не включва негов заместник. Според лекарите той ще се възстанови бързо.

По време на концерта на 15 юни вечерта пред десетки хиляди фенове Джак Джонсън каза, че посвещава изпълнението си на Тед Дуейн и на всички от Mumford & Sons. Той си пожела всички те заедно да са сцената и изрази надеждата, че това може да се случи следващата година.

Имаше много спекулации сред организаторите на фестивала Бонару и сред наблюдателите за това как ще реагират феновете на първата смяна на хедлайнери на фестивала от 12 години насам. Но Джан Джонсън бързо спечели публиката.

По думите на Джонсън Бонару 2013 година се е оказал доста по-различен от фестивала, който той помни. Той е свирил тук за последен път през 2008 г. Джонсън е в града за промоцията на новия си албум "From Here To Now To You", който ще излезе през септември, и да свири с приятелите си от групата ALO.

Въпреки изключително ограниченото време за подготовката на участието си, 38-годишният музикант от Хаваите дори успя да напише специална песен "Бонару" за фестивала.

Бонару е сред най-големите музикални събития на открито през годината заедно с фестивалите Коачела в Калифорния и Гластънбъри във Великобритания. 100 000 фенове се стичат на феста Бонару в Манчестър, Тенеси, за да присъстват на концерти, театрални представления и филмови прожекции.