Живопис, графики, скулптури, танци, музика, кино, кулинария и литература са сред изкуствата, които програмата на първия фестивал за съвременно изкуство и култура от Южна Корея - Дома Арт Фест, предлага на българската публика. На специална пресконференция днес - 28 май, организаторите и част от специалните гости на събитието представиха акценти от програмата на фестивала.

Мултижанровият корейски артист, музикант, певец и пърформър Yozmit и българския DJ и продуцент Алек Сандър присъстваха на пресконференцията, за да представят съвместния си проект, с който ще бъде открит фестът на 31 май във Фабрика 126. Представлението им, обиколило всички големи световни столици, е интерактивен танцов и светлинен спектакъл, който включва и 10 дизайнерски рокли, високи по 8 метра, под чиито плащове публиката танцува. Освен това Yozmit ще представи в София и пърформанса си “Тhe Walk” ("Разходката”) на 29 май от 18:00 часа пред Народния Театър "Иван Вазов“.

Сред акцентите в програмата на фестивала е изработването на скулптури, вдъхновени от течението в изкуството в Южна Корея "Nature Art", поставящо в центъра природата. (Научете повече>>>)

Специален акцент в програмата на фестивала е детската програма, посветена на изкуства и забавления от Южна Корея за най-малките. (За детския уикенд>>>)

Интересни танцови събития от програмата на фестивала са традиционният корейски танц с барабани, танцуващото семейство Те-Донг Самулнори и съвременен пърформанс от Лили Юнгин Лий, които могат да се видят във фестивалните локации. (Цялата програма на Дома Арт Фест>>>)

"Дома Арт Фест" ще се разгърне от 30 май до 9 юни в четирите основни локации на фестивала: Националния музей на българското изобразително изкуство (НХГ), Национална художествена академия (НХА), Vivacom Art Hall и Фабрика 126, всички жеалещи ще могат да усетят "пулса на Южна Корея" безплатно.