Компания "Дисни" планира игрална версия на класическата анимация "Красавицата и Звярът" след успеха на "Оз: Великият и могъщият". Лентата с Джеймс Франко събра 80 милиона долара през дебютния си уикенд на екран миналата седмица.

Вдъхновено от успеха, филмовото студио е започнало преговори с британеца Джо Ахърн за написването на сценария. Ахърн е сценарист на филма "Транс" на Дани Бойл, който излиза на екран във Великобритания на 27 март, а в САЩ – на 5 април.

Игралната версия на класическата анимация с временно заглавие "Звярът" ще предложи по-мрачен прочит на приказната история. Очаква се лентата да бъде заснета в 3D формат подобно на "Оз: Великият и могъщият" и на "Алиса в страната на чудесата" от 2010 г.

Хитовата анимация "Красавицата и Звярът" на "Дисни" излезе на екран през 1991 г. Миналата година компанията я преиздаде в набиращия популярност триизмерен формат. Приходите от "Красавицата и Звярът" - първата анимация, номинирана за "Оскар"за най-добър филм в историята на престижните кинонагради, събра над 400 милиона долара в световния бокс-офис.