Известният френски актьор Жерар Депардийо се е съгласил да изиграе безплатно главната роля във филма за бившия ръководител на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.

Лентата е озаглавена "Добре дошли в Ню Йорк" и е посветена на шумния сексскандал, в който се забърка шефът на световната банкова институция. За намерението на Депардийо съобщи продуцентът на филма Венсан Маравал.

Няколко дни преди началото на снимките Маравал получил телефонно обаждане от актьора, който бил бесен от публикуваната от продуцента статия във в. "Монд", в която се оплаквал, че френските актьори получават прекалено високи хонорари.

"Венсан", възмутил се Депардийо. "Ти лъжеш! Трябваше сам да си купувам билета до Ню Йорк! Нищо не съм получавал от теб! Много ме развесели твоята статия за свръхплатените френски актьори!"

Маравал се жалвал, че не му достигат средства за реализацията на филма. "Съжалявам, че се отказваш от ролята", казал продуцентът на актьора.

Но точно след два часа Депардийо отново позвънил на Маравал и му съобщил, че е готов да играе и безплатно за новата продукция. "О кей, ти страхотно ми досади, но съм готов да работя гратис", заявил актьорът.