На 57 години и с два "Оскар"-а в актива си Дензъл Уошингтън е една от уважаваните фигури в американското кино.

Актьорът се появява на корицата на американското "GQ" и дава дълго интервю за изданието. Уошингтън ще се появи отново на големия екран във филма "2 Guns" с Марк Уолбърг и в амбициозната лента "Flight". В интервюто той разказва за първите си стъпки, за погледа на Робърт Де Ниро във филма "Кръстникът" II, който е оказал силно влияние върху него, както и за ролите, които не е успял да изиграе.

"Съжалявам за "Седем" и Майкъл Клейтън. С Клейтън имах най-добрия материал, който съм държал в ръцете си от дълго време, но бях притеснен от идеята да работя с режисьор, на когото това е първият дългометражен филм. Сгреших, случва се", споделя Дензъл. Той искал също така да получи роля във филма на Стенли Кубрик "Пълно бойно снаряжение" и в "Взвод" на Оливър Стоун, където искал да се превъплъти в образа на Уилям Дефо.

Уошингтън, който е баща на четири деца и защитава личния си живот от таблоидите, счита, че е просто актьор. "Не се приемам на сериозно. Върша задълженията си сериозно и се опитвам да се справям добре с работата си", заявява той. Актьорът разказва и за родителите си, които се развели, когато е на 14-годишна възраст и до 18-та си година не виждал баща си. Тогава той го приютява в дома си за известни време, след което го прогонва, като му казва: "Ти си лош". Докато работи по филма "Малкълм X", Уошингтън научил от брат си, че баща му е получил инсулт. Той умира през август 1991 г. "Не съм проронил нито една сълза", споделя актьорът.