Суперзвездата, DJ и продуцент Дейвид Гета (David Guetta) обяви, че документалният му филм "Nothing But The Beat" ще бъде достъпен за безплатно сваляне като iTunes картичка до 2 април.

"Nothing But The Beat" е пълнометражен документален филм, който проследява живота, кариерата и главозамайващото издигане на диджея от ъндърграунд хаус DJ до световна суперзвезда.

“Това, което се случва с денс музиката днес е невероятно. Аз съм DJ от 20 години и "Nothing But The Beat" разказва част от тази история през моята призма. Но не само моята; моите колеги, тези диджеи, които са ме вдъхновявали и хората, с които съм правил колаборации също. Той разкрива колко много сме постигнали всъщност и се надявам това да вдъхнови новите, бъдещите диджеи и продуценти, и всеки да се докосне до тяхната страст. Исках да отдам необходимото на хората, които са ме подкрепяли и да покажа на всеки, който не познава историята как е звучала музиката преди и какво всъщност се е случило. Надявам се да се забавлявате – този безплатен даунлоуд от iTunes, на глобално ниво, е ЗА ВАС.”

Филмът включва интервюта с легенди като Норман Кук aka Fatboy Slim, Лоран Гарние (Laurent Garnier), Дейвид Моралес (David Morales) и Пийт Тонг (Pete Tong); най-известните нови попълнения в отбора – Avicii и Afrojack, както и световноизвестни звезди, работили с Дейвид Гета, сред които: Кели Роуланд, Snoop Dogg, Ludacris, Taio Cruz и Usher. Филмът също проследява ролята на Гета в обединяването на европейската клубна култура и ърбън музиката на Щатите, което доведе до промяна на еърплея на американското радио. Същевременно електронната музика в САЩ еволюира и NBTB разкрива David Guetta и като основен DJ на събития като Electric Daisy Carnival за години наред.

Освен това Дейвид Гета пуска "Nothing But The Beat – The Electronic Album" в iTunes за САЩ, Канада, Мексико и Латинска Америка. Албумът е саундтрак към филма и включва 10 парчета.