След като спечели сърцата на зрителите в цялата страна, романтичната комедия на Ники Илиев "Чужденецът" днес излиза на DVD, съобщават разпространителите от "А плюс Синема".

От премиерата си в началото на годината досега филмът е гледан от 57 000 души, а миналата седмица спечели наградата на зрителите на филмовия фестивал "Златна роза". Успехът му скоро ще излезе и извън границите на България, тъй като продуцентите са получили предложение за световно разпространение от британската компания New World Films.

DVD-дискът, издаден от "А плюс Синема", съдържа официалния видеоклип към парчето на Орлин Павлов "За нея", както и чисто нов кратък разказ за създаването на комедията. В мейкинга актьорът и режисьор Ники Илиев и други участници в продукцията разказват интересни моменти от пътя на проекта до големия екран.

В "Чужденецът" младият французин Жерар по време на командировка в България среща Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.

Правейки няколко абсурдни грешки, младежът обърква съдбите на две български семейства, както и на своето във Франция. Следва сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж.

"Чужденецът" е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати, отбелязват от екипа.