One Direction записаха официалния сингъл за Деня на червения нос 2013. Песента "One Way or Another” е кавър на класическия хит на Blondie от 1978г и е продуциранa от Джулиян Бунета. Парчето ще излезе в дигитален формат на 17 февруари и един ден по-късно на физически носител.

През 2013г. се навършват 25 години от първата благотворителна кампания, която се превръща в най-мащабното събитие във Великобритания заедно с инициативата "Деца в нужда”, започнала през 1988г. в подкрепа на гладуващите в Етиопия и Судан. Кулминацията е т.нар. "Ден на червения нос”, който се провежда на всеки 2 години през месец март. Това е денят, в който се набират най-много средства чрез различни телевизионни предавания, програми и мероприятия. За този период кампанията е събрала над 600 милиона британски лири и е помогнала на милиони гладуващи и бедстващи хора в Африка.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

През януари тази година, момчетата от 1D посетиха Африка, където се запознаха на място с различните програми за подпомагане на нуждаещите се хора и най-вече за децата в нужда. Групата се отказва от всякакви хонорари във връзка със сингъла и предоставя всички отчисления от песента на фондацията Comic Relief.

Денят на червения нос тази година е на 15 март.

Междувременно One Direction се подготвят за предстоящото си Европейско турне през април и май 2013.