Актьорът Бен Фостър води преговори за ролята на развенчания колоездач Ланс Армстронг в биографичен филм, режисиран от Стивън Фриърс, съобщи сайтът Дедлайн.

32-годишният Фостър е познат на публиката с дебюта си в постановката "Сираците" на Бродуей, в която играеше заедно с Алек Болдуин. Зрителите могат да го гледат и във филма "The Lone
Survivor" с Марк Уолбърг.

Биографичната лента, режисирана от Стивън Фриърс, ще бъде по сценарий на Джон Ходж ("Трейнспотинг). Филмът ще проследи дългогодишната кариера на колоездача Ланс Армстронг и изпадането в немилост на седемкратния победител в Тур дьо Франс след признанието за употреба на допинг. Очаква се снимките да започнат през есента.

Новината за намерението на Стивън Фриърс да заснеме филм за Армстронг е изненадваща, тъй като вече се работи над два други проекта за скандалния спортист. "Уорнър брадърс" подготвя филм по сценарий на Скот Бърнс и режисиран от Джей Роуч, а Джей Джей Ейбрамс ще екранизира книгата "Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong" на спортната журналистка от "Ню Йорк таймс" Джулиет Макур. За ролята на колоездача във филма бе спряган Брадли Купър. Актьорът обаче опроверга слуховете за участието си в проекта.