Холивудската легенда Барбара Стрейзанд ще е режисьор на филм, в който ще се разказва за връзката между писателя Ърскин Колдуел и фотографката Маргарет Бурк-Уайт, съобщи Скрийн дейли.

Първите информации за проекта се появиха още през лятото на 2012 година. Тогава бе съобщено, че лентата ще се казва "Кльощавият и котката" ("Skinny and Cat"), а главните роли ще бъдат изпълнени от Колин Фърт и Кейт Бланшет. По онова време се знаеше, че във филма ще се разказва за любовната история между писател и фотожурналистка, но имената им не бяха съобщени. Предвиждаше се филмът да се завърти по кината през януари 2013 година, но това не се случи.

Сега по данни на "Скрийн дейли" се работи върху сценария на филма. Изданието твърди, че Стрейзанд лично контролира процеса. През 1937 г. Колдуел съвместно с Маргарет Бурк-Уайт издава "Виждали сте техните лица" ("You Have Seen Their Faces) - книга за условията в Юга по време на Голямата депресия. През 1939 г. двамата се оженват, след като той се развежда с първата си жена Хелън Ланиган. Бракът на Колдуел и Бурк-Уайт продължава до 1942 г.

През 1936 г. Бурк-Уайт става първата жена-фотограф, работеща за сп. "Лайф". През 1941 г. тя е единственият чуждестранен фотограф в Москва, когато започва войната. От юни до септември 1941 г. Колдуел също е в Москва като кореспондент. Ърскин Колдуел започва писателската си кариера през 1931 г.

Пише над шестдесет книги, сред които двадесет и пет романа. Някои от най-значимите му произведения са "Тютюнев път", "Божията нивица", "Пътуващият проповедник". Основна тема в произведенията му е бедността в южните щати, на която е свидетел. За себе си той казва: "Винаги съм писал книгите си като съвременник на епохата."

По-рано този месец бе съобщено, че Барбара Стрейзанд ще получи почетната награда "Чарли Чаплин" на церемония, която ще се състои на 22 април в центъра "Линкълн". Отличието се присъжда на Стрейзанд за дългата й и успешна кариера.

На празненството в чест на Барбара Стрейзанд ще пеят Лайза Минели, Тони Бенет и Кристин Ченоует. В галата ще участват също Пиърс Броснан, Ричард Драйфус, Блайт Данър и Крис Кристоферсън. Стрейзанд ще се появи в светлините на прожекторите в края на тържеството, за да получи почетното отличие от бившия президент на САЩ Бил Клинтън.