Животът на Стив Джобс ще бъде разказан на голям екран от сценариста и носител на "Оскар" Арън Соркин. Лентата ще се основава на биографичната книга на Уолтър Айзъксън за съоснователя на Apple, превърнала се в бестселър.

Сони Пикчърс Ентъртейнмънт съобщи, че Соркин, който написа сценария на филма за Facebook - "Социалната мрежа", ще работи по лентата за Джобс, която ще бъде един от големите проекти на филмовата компания.

Стив Джобс и Аштън Къчър (л-д). Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"В момента в Холивуд няма писател, който да е способен да разкаже по-добре един толкова невероятен живот, от Арън Соркин, с него ние сме убедени, че филмът ще бъде всичко това, което самият Джобс беше - пленяващ, забавен и поляризиращ", заяви Ейми Пасла, съпредседателка на Сони Пикчърс Ентъртейнмънт.

Филмът, чийто сценарий ще напише Соркин, е различен от този, в който ще участва Аштън Къчър. Лентата с Къчър се казва "Jobs" и е на продуцентска компания "Five Star".

Соркин спечели "Оскар" за най-добър сценарий за "Социалната мрежа" през 2011 г. и беше номиниран за най-добър сценарий тази година за "Кешбол".