Ариана Гранде - бившата телевизионна звезда, преквалифицирала се в поп певица, оглави класацията за албуми Топ 200 на "Билборд" с дебютния си проект "Yours Truly", предаде Ройтерс.

По данни на Нилсен СаундСкан през първата седмица от излизането му на пазара от албума "Yours Truly" са продадени 138 000 копия. С постижението си 20-годишната Ариана Гранде става първата изпълнителка, оглавила седмичния чарт за албуми с дебютен проект след Кеша с "Animal" през 2010 г.

На втора позиция в класацията на "Билборд" за албуми е телевизионната риалити звезда и ритъм енд блус певица Тамар Бракстън с "Love and War" - първата й тава след 2000 г.

Челната петица се допълва от рокаджиите "Найн инч нейлс" с осмия им студиен албум "Hesitation Marks", ритъм енд блус певеца Джон Леджънд с "Love in the Future" и бившия първенец в чарта, кънтри певеца Люк Брайън с "Crash My Party".

В класацията за сингли Хот 100 на "Билборд" за втора поредна седмица начело е Кейти Пери с "Roar", следвана от Робин Тик с "Blurred Lines". Новозеландската тийн сензация Лорд заема трета позиция с "Royals". Челната петица в чарта за сингли се допълва от Джей Зи с "Holy Grail" и шведския диджей и продуцент Авичи с денс хита му "Wake Me Up".