Със звуково и светлинно шоу Алън Парсънс ще представи емблематичните си хитове на концерта си у нас на 28 септември в зала "1" на НДК, съобщиха организаторите от "Жокер медиа".

В програмата на концерта в София са включени песните "Eye in the sky", "Don't Answer Me", "Prime Time", "Games People Play", "Sirius" и др.

Сред музикантите, с които Алън Парсънс пристига в България, е китаристът, певец и автор на песни Алистър Грийн, който е един от стълбовете на южната калифорнийска музикална сцена повече от две десетилетия.

Барабанистът Дани Томсън се присъединява към групата през 2010 г. по време на турнето им в Източна Европа и Близкия изток. Гай Ерез /басист/ е роден и
израснал в Израел, работил е с различни артисти като "Джипси Кингс", Бен Тейлър и други.

Вокалът Пи Джей Олсън започва да пее с "Алън Парсънс Лайв Проджект" в средата на 2003 г. и си сътрудничи с Алън за последния му албум. Мани Фокаразо /клавишни и бек вокал/ е работил с множество "банди" в Ню Йорк, продължава да изпълнява всички стилове музика, както и прогресивен рок. Тод Купър /саксофон/ е най-новото допълнение към групата.

Билетите за концерта са на цени от 50 до 180 лева.