Много е вероятно тези от вас, които знаят кои са Infragreen, Big Tiger и 1000 names да не знаят кои са Братя Аргирови и обратното. "Довчера" единственото нещо, което свързваше тези имена, бе, че хората зад тях са музиканти. Днес тези музиканти вече делят една песен – хита на Братя Аргирови "До вчера". Парчето бе "възродено" от двамата артисти от WTF IS SWAG и дуото 1000 names в три ремикса за конкурса "New Picture Same Great Sound". Новите версии на песента вече са качени на сайта на конкурса.

Предизвикателството към музикантите, както и към видеомейкърите, е да докажат, че времето само увеличава стойността на класиката. Песента “До вчера” е записана през 1983 година и още с пускането си става хит №1 в България и Унгария в продължение на 5 седмици.

"Радвам се, че нашата музика продължава своя живот и този конкурс е един от начините това да се случва“ – споделя Благовест Аргиров. "Интересът към тази песен за мен не е изненада – мисля, че се дължи на аранжимента, който през 80-те беше много авангарден. "До вчера“ има абсолютно новаторско наше музикално know-how. Работехме в студиото през нощта, заедно с Кирил Иванов, и правехме невероятни неща – забързвахме баса със специални технологии, работехме с ритъм бокс вместо барабанист... Когато плейбекът беше готов, никой не ни вярваше, че е направен в България“, разказват още създателите на песента.

Всеки участник в New Picture Same Great Sound може да се включи безплатно, като изтегли някой от трите ремикса от сайта на конкурса (или Soundcloud-каналите на WTF IS SWAG и 1000 names), заснеме и монтира видео към него и качи готовия материал на сайта на конкурса преди крайния срок - 23:59 часа на 11 октомври 2013 г.

Жури ще определи победителя в конкурса, който ще спечели уикенд пътуване за двама до Берлин с поети всички разноски и бонус - организирано посещение на специална селекция нощни клубове.

Oтворено e и гласуването за наградата на публиката – победителят, събрал най-много гласове на сайта до 23:59 на 22 октомври ще може да продължи запечатването на бъдещи класики със собствена GoPro камера.