Охранителите на Кейти Холмс се опасяват, че сциентолозите я шпионират.

В понеделник охранители на 34-годишната актриса разпитали фотографи на снимачната площадка на новия й филм Miss Meadows в Охайо заради подозрения, че са част от Сциентоложката църква. Британският вестник "Дейли Мейл" съобщава, че охранителите на Кейти получили нареждане "да си отварят очите на четири за всичко подозрително и да го докладват".

След като шестимата охранители на красивата брюнетка се уверили, че фотографите не са сциентолози, се успокоили и позволили на звездата да си тръгне от снимачната площадка.

"Когато охранителите разбраха, че само опитваме да направим снимки, това веднага промени начина, по който Кейти и седемгодишната й дъщеря Сури се движеха наоколо. Преди това тя беше изтикана веднага в една кола и ние едва я видяхме, но след това изглеждаше по-спокойна", разказва един от фотографите.

Говорителка на актрисата обаче отрече охранителите й да са нащрек за сциентолози. Холмс стана част от Сциентоложката църква след брака си с Том Круз, от когото има дъщеря Сури, и според слуховете религиозното напрежение станало причина за развода им през 2012 г.