Обичаният актьор Камен Донев чул от учителка, че от него нищо няма да излезе, никога не би се кандидатирал за президент и призовава за твърди мерки срещу простотията. Това каза самият той в предаването „120 минути“ по bTV, където отговори на зрителски въпроси.

В училище ми беше и забавно, и мъгливо. Не бях от добрите ученици, не се учех така, както трябва да се учи човек. В шести – седми клас учителката по геометрия ми каза, че от мен нищо няма да стане. Аз го приех на нож и си казах: „Хайде да видим“. В квартала правех карнавали с другите деца – организирахме увеселения, в които никой не знаеше какво да прави, важното беше да има желание, страст и да не се спира. Помня, че пишехме покани и ги пускахме в пощенските кутии на всички в квартала. Те идваха със столчета и гледаха. И едните, и другите знаеха защо са там. Но в това имаше нещо необяснимо очарователно и магично, разказа актьорът.

На въпрос наясно ли е, че ако се кандидатира за президент, ще спечели, той отговори: „Естествено, че ще спечеля. Не съм лъжец, не съм измамник, не съм дървен философ и си обичам народа и страната. Но не бих се кандидатирал никога. Не ми се занимава с това, тогава няма да съм аз“.

Донев каза, че е прекалено възпитан и има свой праг на благоприличие, затова все още не е направил изказване, като това, в което Робърт де Ниро нарече Доналд Тръмп „куче“, „свиня“, „мошеник“ и пр. „Мисля обаче, че този праг скоро ще падне“, каза актьорът.

По думите му, ако беше министър на образованието, би въвел вероучението и военната подготовка в училище.

Вярвам, че големият проблем на българското общество е простакът. Хората се борят срещу него и простотията по свой начин, но той не е ефективен. Апелирам към полицията и властта да се вземат много сериозни мерки срещу хората, които нарушават обществения ред и закона за движение по пътищата. Тези хора разбират само от санкция и бой, не от кампании.

Вижте във видеото какво още разказа Камен Донев, както и какво планира в скоро време: