На летището в Сапарева баня започна националният шампионат по дрифт. Събитието се провежда за четвърта година, а на пистата могат да бъдат забелязани част от най-добрите пилоти – българи и чужденци.

„Адреналинът е на ниво. Колите са много силни“, коментира състезателят Силвио Гоцев. И добави: „Топ 6 пилотите от всички тук се квалифицират и карат един срещу друг. Дрифтът няма нищо общо с нито един от автомобилните спортове. Колата е загубила сцепление през цялото време“.

Освен да се забавляват, Силвио и другите състезатели имат и послание към шофьорите, които обичат адреналина и високите скорости: „Искаме да привлечем на пистата тези хора, които дават газ по улиците, с цел безопасност. Все пак да си правят кефа и да е готино за всички“.

Снимка: bTV

Десетки ретро автомобили пък върнаха зрителите назад в историята на автомобила. Но това не беше единствената изненада – на пистата готвачите от „МастърШеф“ Ася, Антон и Петър направиха дебюта на своя Master Food Truck – подвижна кухня, в която се предлагат всякакви вкусотии.

„Най-общо казано е ресторант на колела. Имаме един зомби сандвич с мозък, сандвич с карамелизирани гърди… Надявам се, че хората, които обичат адреналина и високите скорости, обичат и адреналина и от доброто хапване“, коментира Антон Бахчеванов.

„Откакто приключи шоуто, ние сме повече от приятели и сме страшно близки. Имаме грандиозни планове, тепърва започваме. Ще пътуваме, постоянно ще пътуваме... с мобилната кухня“, каза Ася Дюлева.

Шампионатът по дрифт ще се проведе в няколко кръга в различни градове, а също като тях и звездните готвачи ще пътуват заедно със своята мобилна кухня.  

Вижте повече във видеото: