„Отдавна имах желание да се занимавам с такъв текст и да „изпитам” себе си в тази дисциплина. Действително това е нещо различно от досегашните ми изяви и голямо предизвикателство за мен”. Това заяви актьорът Иван Юруков по повод първия си моноспектакъл – „Пилето, което казва „Ку”.

„В моноспектакъла всичко се случва от началото до самия край – това е като да се изстреля ракета и тя трябва да стигне до целта без да ѝ свърши горивото”, коментира Юруков в студиото на „Тази събота”.

Освен че играе главната роля, той е и режисьор на спектакъла. По думите му в процеса на работа той разбрал, че може да се справи сам и с двете задачи.

В друга театрална постановка – „Майстори” на Рачо Стоянов, Юруков е в ролята на Найден. Именно това негово превъплъщение доведе до номинацията му за престижната театрална награда „Аскеер 2017” за водеща мъжка роля.

 „Това е доказателство, че си на прав път, ти си свършил добре работата си и са те забелязали”, коментира актьорът и сподели, че макар и да не е спечелил, за той приема самата номинация за награда.

Вижте във видеото какво още коментира Иван Юруков: