На полето и с китара в ръка - така започва музикалната кариера на тогава младото момче Кенджи Жирак. Изпълнението на "Белла" на вече популярния изпълнител Метр Гимс е качено в "ютюб" и буквално за часове става най-гледаното в цяла Франция. Така бедното момче от семейство на каталунски цигани получава покана за музикалното шоу "Гласът на Франция".

Това изпълнение е и неговият билет към победата. През 2014 г. година Кенджи Жирак печели формата с неизменния си талант и с горещата си кръв.

В крайна сметка Кенджи се среща с изпълнителя Метр Гимс, а днес са дори приятели. Само за няколко години 22-годишният Кенджи се превръща в един от най-обичаните млади изпълнители в родината си. Излиза на една сцена със звезди като Ариана Гранде, Джони Холидей и Шарл Азнавур. Първите му два албума се продадени в 2 милиона и половина копия. А всяка следваща негова песен става тотален хит.

Всичко това звучи като приказка на фона на живота му преди да стане известен. Роден в Южна Франция, в семейство на скитащи каталунски цигани, Кенджи води номадски начин на живот. Спира образованието си на 16 години. И понеже няма възможност да продължи, се налага да работи, за да може да помага на семейството си.

"Гласът на Франция" беше истинска възможност за мен, няма да го крия. Преди това просто живеех с родителите ми като всяко нормално момче. Помагах на баща ми, който работи в сферата на озеленяването и рязането на дървета. С това се занимавах преди и аз. Но когато тази възможност ми се предостави, нямаше как да я отхвърля.", разказва Кенджи.

Днес той признава, че не планира да продължи образованието си. Казва, че животът е неговото училище. Благодарение на музиката пътува в цял свят и се среща с различни хора, това неизменно учи на много неща.
Най-големия хит на Кенджи Жирак безспорно е песента "Андалус". Взела името на областта, от която идва семейството му, песента носи именно този горещ, страстен заряд.


"Родителите ми са много щастливи с моя успех. Баща ми свири на китара, сестрите ми и брат ми също се занимават с музика. Но след като това се превърна в моя професия, те са изключително горди с моите успехи. Всеки път, когато имам възможност да се прибера в родния ми град, те ме разпитват, точно както в момента си говорим и ние - аз им разказвам какво ми се случва. Наистина са много горди." - казва Кенджи.

Кенджи никога не е предполагал, че един ден негови фенове ще са топ футболистите от големите френски отбори - Неймар, Дидие Дешан, Килиан Мбапе и Дани Алвес. Но въпреки ранната слава, музикалният път на 22-годишния изпълнител тепърва предстои.