Кралица Елизабет Втора подари къща в провинцията на херцога и херцогинята на Кембридж по случай раждането на сина им принц Джордж.

Въпрос на месеци е Уилям и Кейт да превърнат просторната Анмър Хол, която се намира в имението Сандрингам, Норфолк, в техен провинциален дом, твърдят кралски източници.

Изненадващият подарък е станал възможен благодарение на намесата на нейно величество. Кралица Елизабет Втора е платила "щедро обезщетение" на настоящия обитател, за да освободи 10-стайния имот четири години преди изтичането на договора му за ползване под наем.

Херцогът и херцогинята на Кембридж понастоящем пребивават в провинциалния дом на семейство Мидълтън в Бъкълбъри. Говори се, че младите родители оценяват по достойнство простора и уединението, които предлага убежището в провинцията. С наближаващия край на назначението на принц Уилям в Ангълси, Северен Уелс, кралската двойка се оглежда за подходящ дом извън столицата, където може да отглежда сина си.

Изглежда Анмър Хол ще служи като втори дом за младото семейство, чиято първа резиденция е дворецът Кенсингтън в Лондон. Анмър Хол е една от 150-те къщи в частното имение Сандрингам. Имотът разполага с плувен басейн и тенис корт. През последните 13 години къщата се обитава от Джеймс Евърет - собственик на компанията за дървен строителен материал "Norfolk Oak" - и семейството му. Договорът му за ползване на имота под наем изтича през 2017 г.

Имението Сандрингам принадлежи на кралица Елизабет Втора от възкачването й на престола през 1952 г. Собственост е на кралското семейство от 1862 г. Смята се, че Сандрингам е една от любимите частни резиденции на нейно величество. Принц Уилям пази щастливи спомени от пребиваването си в имението през ученическите си ваканции.

И въпреки че по-голяма част от Сандрингам е отворена за посещения, на фотографите не е позволено да снимат членове на кралското семейство, докато отдъхват в имението, което може да се стори още по-привлекателно за Уилям и Кейт.