Телевизионният ас Джими Фалън съобщи, че е бил поканен да бъде водещ на следващата церемония по раздаване на "Оскар"-ите през февруари 2013 г., но е отказал. Той заяви, че за него е голяма чест да бъде предпочетен от американската киноакадемия, но това не била неговата година.

Според запознати Фалън е бил фаворит, тъй като продуцент на шоуто ще бъде Лорн Майкълс. Майкълс дълги години беше продуцент и на телевизионното шоу Saturday Night Live, на което Фалън беше водещ в периода 1998-2004 година. След това през 2009 г. той стартира своето Midnight show, на което Майкълс също стана продуцент.

Фалън се смяташе за добро попадение като следващ водещ на "Оскар"-ите, тъй като има голям опит в участието в подобни изяви. През 2010 г. той води церемонията по раздаването на наградите "Еми" и отзивите за работата му бяха отлични.

От Американската академия за кинематографично изкуство и наука не са коментирали изявлението на Фалън. 85-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" ще се състои на 24 февруари 2013 г.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!