Знаменитият италиански архитект Ренцо Пиано, по чиито проекти бе изграден най-високият небостъргач в Западна Европа, сега е насочил усилията си към създаването на микро жилища.

Неговото най-ново "бутиково" произведение е наречено "Диоген" - дом с всички удобства, разположен на площ от 7,5 квадратни метра.

Въпреки микроскопичните си размери, жилището разполага с всички удобства. То има кокетна спалня, служеща и като дневна, кухничка и душ-тоалетна. Всичко това е разгърнато върху площ от 3,5 на 2 метра.

Всички мебели са сгъваеми и влизат в стените за пестене на място. В задната част на микро къщичката е разположена малка кухня с печка и хладилник.

Високотехнологичното жилище се захранва с дъждовна вода, която се подава по тръбопровода след пречистване, благодарение на енергията, получена от слънчеви панели.

Микро бунгалцето е изградено от дърво, покрито с алуминиеви панели. Прототип на "Диоген" е изложен от фирмата "Витра" в градчето Вейл ам Рейн в Германия. Кукленското жилище-бижу струва 17 хиляди британски лири.