Бившият президент на САЩ Бил Клинтън бе почетен за родителските си умения от дъщеря си Челси, която му връчи наградата Баща на годината на благотворителна проява в Ню Йорк.

Политикът бе удостоен с приза от Националния комитет за Деня на бащата и произнесе трогателна реч за бащинството, след като прие отличието.

Челси Клинтън, която бе изненадващ гост на церемонията по награждаването на баща й, сподели: "Всеки ден той е мой баща и не ми е нужна награда като потвърждение, че е най-добрият, на когото съм могла да се надявам. Въпреки това съм благодарна, че той получи признание, което като негова пристрастна дъщеря мисля, че винаги е заслужавал".

Клинтън на свой ред си спомни за "единствения спор", който е имал с дъщеря си, когато тя е била тийнейджърка и е живяла в Белия дом. "Погледнах я и й казах: "Докато си в този дом, да бъда президент е втората ми най-важна работа".

Сред предишните носители на приза Баща на годината са друг бивш президент на САЩ - Роналд Рейгън през 1957 г., актьорът Дик ван Дайк през 1967 г., и някогашният политически партньор на Бил Клинтън, Ал Гор, през 1984 г.