Хитовият албум "Good Kid, M.A.A.D City" на рапъра Кендрик Ламар е вдъхновил курс в университет на Джорджия, съобщи Контактмюзик.

Преподавателят Адам Дил от университета на Джорджия в Огъста заяви, че избрал втория студиен албум на Ламар като първостепенен източник на обучение за новия курс. В рамките на курса ще се изследват също литературни творби, в които се говори за млади хора, отрасли в родните им градове. Целта е да се помогне на студентите да станат по-добри писатели и да оценят езика на хип-хоп културата.

Отличеният с награди албум на родения в Комптън, Калифорния, Кендрик Ламар ще бъде изучаван заедно с автори като Джеймс Джойс, Джеймс Болдуин и Гуендолин Брукс.

Дил поясни, че избрал албума "Good Kid, M.A.A.D City", защото смята Ламар за Джеймс Джойс на хип-хоп културата.

"Историческото влияние на "Good Kid, M.A.A.D City" все още не е определено, но дискът със сигурност ще накара много от онези, които го слушат за пръв път, да станат фенове на този музикален жанр", отбеляза Дил.

"Good Kid, M.A.A.D City" бе номиниран в категорията Албум на годината за музикалните награди на "Билборд", Американските музикални награди и наградите BET (Black Entertainment Television) за хип-хоп музика през 2012 г. Той донесе също на Ламар 5 номинации за награди "Грами", включително за Албум на годината.