Адел е започнала да посещава хипнотерапевт, за да се излекува от сценичната си треска. Звездата се лекува в Лос Анджелис в опит да овладее тревожността си заради предстоящото си изпълнение на церемонията по връчване на наградите "Оскар".

Световноизвестната британска певица страдала от пристъпи на паника и не можела да спи нощем. Положението се влошило още повече, когато Адел разбрала, че на церемонията ще пее и нейният идол Барбра Стрейзънд. Тогава приятел в Лос Анджелис й препоръчал хипнотерапевт.

Адел репетирала с оркестър, но усилената подготовка не била достатъчна, за да я успокои. Певицата не искала да се повтори ужаса, който изпитала преди да се качи миналата година на сцената, за да пее на церемонията по връчване на наградите "Грами".

Британската соул дива Адел ще изпълни тематичното парче "Skyfall" от най-новия филм "007 координати: Скайфол" от поредицата за Джеймс Бонд на церемонията за 85-ите награди "Оскар". Адел, която написа парчето "Skyfall" в съавторство с Пол Епуърт, ще се бори за "Оскар" в категорията песен към филм –първата номинация за тематична песен към лента от поредицата след "For Your Eyes Only" през 1981 г.

"За мен е чест да бъда номинирана и изключително се вълнувам, че ще пея пред хора, пленявали въображението ми през годините. Никога не съм преживявала подобно нещо и едва ли ще имам друг шанс да го изпитам отново", споделя развълнуваната певица. По-рано през месеца Адел бе отличена със "Златен глобус" за песен към филм за "Skyfall".

Изпълнението на Адел на "Оскар"-ите е част от честването, предвидено на церемонията по случай отбелязаната през 2012 г. 50-годишнина на най-дългата и успешна филмова поредица. Управатана Академията за кинематографично изкуство и наука се надява да събере всички актьори, играли Джеймс Бонд през годините.

Очаква се на сцената за 4-минутен трибют да излязат настоящият агент 007 Даниъл Крейг, и бившите сър Роджър Мур, Джордж Лейзънби, Тимъти Далтън и Пиърс Броснан. Организаторите се надяват към тях да се присъедини и първият Джеймс Бонд – сър Шон Конъри.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 85-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 24 февруари.