Венелина Венева не скри разочарованието си от пропуснатата възможност за медал в дисциплината скок височина на завършилото Европейско първенство по лека атлетика в зала в Париж.

36-годишната българка остана на седмо място във финала, след като преодоля 192 сантиметра от втори опит. Тя обаче остана на 5 сантиметра зад личното си постижение за сезона, с което делеше третото място в ранглистата на Стария континент за 2011 година.

Втората и третата в класирането Рут Бейтия от Испания и Ебба Юнгмарг от Швеция завършиха със 196 сантиметра.

"Съжалявам, че не успях да стигна до медалите, защото показах, че съм по-добра от всички. Просто малшанс. В спорта човек трябва да има и късмет. За съжаление толкова години се състезавам и единственото нещо, което ми липсвало, е шансът.

Винаги той е на страната на подготвения, но все пак щом сме там, всички сме подготвени", коментира при завръщането си в София Венева.

"Ако броим и квалификацията, скачах за трети път от Барселона през миналата година. Доволна съм. От пет години нямах финал. Хубаво състезание са получи. Малко нямам тръпка, защото ми липсват конкурентките от моите години. Всички са малки, това е новото поколение. Трябваше да се боря сама със себе си", допълни тя.

Венева все още не иска да коментира въпроса относно спортната си кариера.

"Дали ще продължа е въпрос, който не е за коментиране сега...В последната година - две никой не се запита аз жива ли съм, съществувам ли...Изведнъж започнаха: "Хайде, ти - медал". Много е трудно. Никой не може да оцени това нещо, което аз правя, за да се задържа в атлетиката", каза Венева.

Тя не скри, че е от миналото лято е обмисляла да се пренасочи към скока на дължина, но многото травми, които е имала са й попречили.