Русия спечели отборната титла по лека атлетика в Суперлигата за трета поредна година, след като взе максимум точки в последните три дисциплини. Руснаците финишираха двудневното отборно състезание в Гейтсхед с 354,5 точки, пред Германия с 347,5 и домакините от Великобритания с 338 точки.

След 37 от 40 състезания Германия водеше в класирането, но само с 3 точки пред руския отбор. Дмитрий Тарабин направи лично постижение на копие и с резултат от 85,99 метра донесе успех на своя тим. Второто място в щафетата 4 по 400 метра при мъжете след домакина Великобритания се оказа достатъчно, след като германците останаха чак на четвърта позиция. Мария Кучина узакони успеха на своята страна, след като спечели първото място на висок скок, но в зала, след като това състезание беше преместено заради дъжда. Кучина спечели с лично постижение от 198 сантиметра.

Последните три отбора в крайното класиране- Беларус, Гърция и Норвегия, изпадат в Първа лига. Техните места догодина ще бъдат заети от Чехия, Швеция и Холандия.