Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов остана изключително щастлив от определянето на Каварна за домакин на световното първенство по полумаратон през 2012 година. В решителното гласуване крайморският град бе избран единодушно пред Ню Йорк.

"Това е огромно признание за цяла България. Да се наложиш над Ню Йорк за каквото и да било е страхотен успех. А избирането на Каварна стана единодушно, без нито една забележка или препоръка. Просто смазваща победа", коментира за bTV от Киев Карамаринов.

Той отчете огромното доверие, което Световната федерация (ИААФ) има в България.

"Президентът на централата Ламин Диак заяви, че има безрезервно доверие в организаторските ни възможности. Това е комплимент, но той е напълно заслужен с работата ни през годините. Оттук-нататък започваме сериозна подготовка съвместно с община Каварна за това мащабно събитие", каза още Добромир Карамаринов.

ИААФ ще инспектира подготовката на Каварна през няколко месеца до октомври 2012 година, когато ще се проведе световното първенство. Голямо въздействие за крайния изход на гласуването е оказал и специалният презентационен филм на режисьора Андрей Слабаков, заснет по време на Втория маратон за Голямата награда на Каварна през май тази година.