Заместник-кметът на Елин Пелин Йордан Йорданов преби строител. Скандалът между двамата избухнал в кафене в центъра на града, а боят хвърлил в шок присъстващите пенсионерки и внуците им.

Поводът за конфликта са неплатени сметки и спрян ток в сградата, в която живее градоначалникът. Строителят Владимир Владимиров изобщо не предполагал, че ще се бъде пребит публично от зам.-кмета.

„Връхлетя вътре в кафето: „Ела навънка бе боклук, за да се разберем”. Аз докато разбера, че става въпрос за мен, той не си сдържа нервите, с юмруци.. Ступа ме, сборичкахме се. Кафето беше пълно с хора, жени деца...”, разказа Владимиров.

Градоначалникът не само бие, но сипе и заплахи към всички, разказва 71-годишната Маргарита. Рангелова, която става свидетел на побоя.

Владимиров твърди, че Йорданов набрал кураж след като бил назначен за заместник-кмет от ГЕРБ за втори пореден мандат. Версията на Йорданов обаче е друга.

Йордан Йорданов

„След като ме удари, започна бой. Аз първоначално го бях хванал така за главата, за да не може да ми нанася удари ,но то се вижда, че ми ги е нанесъл”, каза Йордан Йорданов. Той твърди, че Владимиров започнал пръв.

За Йорданов скандалът е битов, а напрежението между двамата ескалирало заради спрения ток в сградата, в която живее и висящите по прозорците кабели. Строителят не можел да пусне електричеството законно, затова заместник кметът отказал да си плаща сметките и си изпуснал нервите.

„Аз съм заместник кмет на общината, но не мога ли да се защитя, не мога ли да се самоотбранявам по някакъв начин? Трябваше да се оставя да ме бие ли, какво...”, коментира Йордан Йорданов

Владимиров каза, че може и да има вина за нашия правно-граждански спор, но начинът на решаване е съвсем друг - съд, прокуратура, полиция.

И двамата участници в скандала са подали жалби един срещу друг. Владимиров е сезирал прокуратурата, а Йорданов - полицията. Кой е виновен за боя ще кажат разследващите. Факт е обаче, че заместник-кметът на Елин Пелин е разследван преди години за побой над възрастна жена.