Двама мъже са задържани край Самоков по подозрение в убийство, след подаден вчера около 18:25 ч. сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на с. Гуцал и за джип, изоставен на черен път на около 500 м от него.

Изпратените на мястото екипи на полицията и спешна помощ са констатирали смъртта на мъжа. Установено е, че от мястото, където е открито тялото, са избягали двама мъже, които впоследствие са се укрили в гориста местност.

Те са задържани на около 2 км от местопроизшествието.

Жертвата е 26-годишен мъж. По тялото и главата му са открити кръвонасядания и следи от охлузвания, съобщиха от МВР за bTV.

В предаването „Тази сутрин“ служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов съобщи, че двамата задържани са оказали съпротива и се е наложило употребата на сила. И жертвата, и задържаните са чужди граждани – от Израел, влезли в страната 48 часа преди престъплението. Нашата информация е, че са се познавали, добави той.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство.

Пред bTV местна жителка каза, че джипът на предполагаемите извършители е бил с румънска регистрация. По думите ѝ хората в Гуцал са шокирани.

В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители.

Вижте повече във видеото: