Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Прокурорите от София обаче бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката си и именно това раздели мненията в града за вината на братята.

Наш екип успя да говори и с един от основните свидетели на инцидента. Той твърди, че един от братята е бил ударен с бокс преди другият да го изтръгне от ръката му. Той твърди също, че Десислав и Дамян се опитали да помогнат на Тодор, след като той се строполил на земята. Един от тях извикал полиция.

72-часовата мярка на братята изтича в четири и половина. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.