20-годишно момиче е намерено убито в София. Трупът е открит вчера по обед в шахта в района на Западен парк от случайно минаваща жена, потвърдиха за bTV от СДВР. Има двама задържани за убийството, Емил и Михаил на по 20 и 23 г. и са се познавали с жертвата.

По-късно стана ясно, че нежелана бременност е мотивът за убийството на Петя Тодорова. Извършителите са приятели на жертвата и са били забелязани с нея ден преди да изчезне, обясни Георги Тотков, началник на Сектор "Убийства" към СДВР. Момичето е заявило, че е забременяла от съизвършителя Емил.

И двамата са криминално проявени и задържани за кражби. Те са направили пълни самопризнания и обяснили мотивите за убийството. В буквалния смисъл не са изразили съжаление за своето престъпление, добави Тотков.

Според Тотков престъплението е било предварително планирано. "Извикали са я на среща, след това са отишли до дома на Емил, след което са тръгнали към парка. След убийството хвърлят я в шахтата и се прибират", обясни той и добави, че не имало изнудване, скарване или скандали преди престъплението.

Стана ясно още, че бащата Емил е разбрал за бременността на Петя преди два дни. Те се познават от три години и са се срещнали в интернет. Той е безработен и в деня на убийството е бил на интервю за работа.

Майката на момичето я описва като затворена, не е излизало много от вкъщи, дори според нея е имала начален стадий на страхова невроза.

20-годишният Емил живее с баба си в така наречените кипърски общежития в столичния квартал Люлин.

„Емил е ром. До скоро мислех, че е много скромно момче. на разбрах, че хванал за яката един инвалид от първия етаж. Като го гледа човек на външен вид, ще каже, че е много скромен”, разказва домоуправителят Цветан Иванов.

Съседката Катя Попова допълва, че за нея „като съседка беше добро момче”.

Тя добави, че е изненадана.„Не съм очаквала, добри родители, родителите, любезни, кротки и момчето е такова не съм го видяла сбирки да прави тука, купони, няма такова нещо”.

Полицията е намерила тялото вчера след подадения сигнал на тел. 112. В същия ден бащата на момичето го е обявил за издирване, защото не бил виждал дъщеря си от 4 март. Жертвата е пребита с дърво, душена е, а накрая е захвърлена жива в шахтата. Източници от полицията уточниха по-рано днес, че най-вероятно става дума за битово-любовна история.