Спецсъдът оправда Златомир Иванов - Баретата по делото за разпространение на наркотици. Прокуратурата го даде на съд като ръководител на организираната престъпна група, която е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък.

Соченият за близък до Баретата Ивайло Борисов също е оправдан, както и Златко Гочев.

Стефан Грозданов беше осъден на пет години затвор. Три години условно с петгодишен изпитателен срок и 1000 лв. глоба получи Кристиян Лалев. Петър Цветанов ще лежи три години и шест месеца. На една година повече беше осъден Тодор Цветанов.

Дарин Лазаров получи четири години и 10 000 лв. глоба. Същата глоба получи Добромир Добрев, който ще лежи 6 години. Само на глоба беше осъден Тихомир Стоянов.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Спецапелативния съд.

Преди дни Златомир Иванов беше осъден окончателно на 6 години и половина затвор по друго дело за наркотици.

За разлика от Специализирания съд, върховните магистрати решиха, че Баретата е виновен и е ръководил престъпна група по дело, започнало преди 7 години.

Има вероятност Златомир Иванов въобще да не влезе в затвора, защото през по-голямата част от времето той е бил в ареста или под домашен арест и всеки ден от тези мерки за неотклонение се приравняват на един ден в затвора. Срещу Баретата има още едно дело за организирана престъпна група в Специализирания съд.