Днес започва претърсване на имота на 35-годишния Иван Пачелиев, който се беше барикадирал в дома си и стреля по полицаи. Има съмнения, че мъжът е минирал двора си.

До екшъна се стигна след опит на униформени да разпитат Пачелиев по разследване на Софийската районна прокуратура за отправена заплаха.

Бившият боец от Френския чуждестранен легион стреля по полицаи, но в крайна сметка беше успешно обезвреден. На него ще му бъде повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда.

Цяло денонощие продължи акцията срещу Пачелиев. 80 полицаи, сред които спецчастите "Кобра" и Специализирания отряд с борба с тероризма, участваха в неговото обезвреждане. Мъжът има 3 законни оръжия.

При ареста си Пачелиев подметнал, че в имота му ги чакат "изненади". Тъй като за 5 години в Чуждестранния легион се смята, че той е получил добра подготовка във взривните материали, на мястото тази сутрин работят сапьори.

Арестуваният прекара нощта в РУ-Харманли и днес беше конвоиран до имота за процесуално-следствени действия.

Обитателите на близките къщи бяха евакуирани.

Хората от селото познават Пачелиев като особен, но не и агресивен човек. Занимавал се е с дървосекачество, като заради това е имал проблем с горските, но само това и по-рано прекратено разследване за убийството на кон са случаите, в които той е бил в полезрението на властите.

Неофициално се коментира, че след ареста Пачелиев е продължил със заплахите, говорел е предимно на френски и руски и се е държал неадекватно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!