Варненският апелативен съд остави в ареста Красимир Тодоров, обвиняем за грабежа и убийството на 13 годишната Александра от Провадия, предаде БГНЕС. 19-годишният младеж обжалва мярката си за неотклонение, определена по-рано от Окръжния съд в морската ни столица.

От вчера за постоянно в ареста е и приятелката му Ивалена Маринова. Тодоров вече има повдигнато обвинение за грабеж на златни накити, придружен с убийство, извършен в съучастие с нея.

Второинстанционният съд намира за обосновано предположението, че двамата са извършили изключително тежкото престъпление. Красимир Тодоров е заплашен от между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тезата на обвиняемия отново е, че е оставил Александра жива и някой друг след него я е убил. Според него съдът на първа инстанция не е интерпретирал правилно показанията му.

Магистратите посочват, че Тодоров, който няма постоянен адрес, работа и документи за самоличност може да се укрие от наказателно преследване.