Мъртъв мъж на 86 години със следи от насилие по тялото е бил открит вчера в жилищен блок в ж.к. "Люлин" в София, съобщиха от МВР.

Образувано е дело за убийство. 

Три деца (на 13, 14 и 19 г.), внуци на мъжа, са били държани заключени в апартамент в блока и сега са под полицейска закрила, посочиха от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Родителите им са задържани. Това са дъщерята на убития и съпруга й, като те са заподозрени за тежкото престъпление.

"След задържането на родителите  за двете непълнолетни деца е предприета мярка  „полицейска закрила“. След изтичането на срока ѝ те ще бъдат настанени в кризисен център, където ще им бъде оказана необходимата подкрепа. С тях ще работят специалисти както от Кризисния център, така при необходимост и други външни специалисти", уточниха от АСП.

Възрастният мъж е изчезнал на 12 февруари. По неофициална информация той е бил подлаган на тормоз.

Според съседите цялото семейство е било странно. Хора от блока споделят, че са подавали сигнал до социалните служби, но от Социално подпомагане в "Люлин" отричат при тях да има подобен сигнал.

Семейството е било проверявано през 2011 г. покрай пожар в хода, но тогава не е било установено нищо нередно. По това време децата са ходели на училище и за момента не е ясно кога са отпаднали. Не са получавали социални помощи.