Все още не е ясно кой е отговорен за освобождаването от Ловешкия затвор на серийния изнасилвач Гюнай Хасанов. В средата на излежаването на 4-годишна присъда за изнасилване той бе пуснат на свобода, без охрана и каквито и да било мерки - за да се лекува от хепатит. Докато е на свобода посяга на 73-годишна възрастна жена, която ограбва и пребива тежко.

„От проверка в болницата в Шумен се установи, че Гюнай Хасанов не боледува от какъвто и да е хепатит. Коментирали сме проблема с наблюдаващия прокурор. Затворниците използват различни приоми, за да заблудят охранителите и според мен е станало нещо подобно”, каза за bTV старши комисар Любомир Христов – началник на МВР-Шумен.

Той обясни, че заловеният преди ден рецидивист се криел в продължение на 8 дни в гората край Шумен. Близките му възпрепятствали действията на полицията по откриването му като го прикривали и му носили храна.

„Група от 12-15 човека непрестанно го търсеше. Той се движеше с 3-4 кучета около него с цел да се разкрият нашите постове. Много беше трудно да го хванем”, допълни Христов, който определи задържания затворник като „контактна личност”, но не се ангажира да коментира психичното му състояние.