Шуменско село живее в страх от сериен изнасилвач. Рецидивистът Гюнай Хасанов е пуснат от Ловешкия затвор, за да се лекува. Докато е на свобода посяга на 73-годишна възрастна жена, която ограбва и пребива жестоко. До момента има данни за още две негови жертви. Хасанов е обявен за издирване, а от полицията го определят като много опасен.

94-годишната баба Хриса от смядовското село Риш е последната жертва на серийния изнасилвач. Заради издевателствата срещу нея 26-годишният Гюнай Хасанов е осъден на 4 години затвор. Жената едва е преживяла срама и е изпаднала в шок, когато разбрала, че е излязъл от затвора.

„Влезе вътре в къщи при мене, квот се гаври с мене, квот прави... Глас нямам, онемявам, не мога да дишам”, казва жената.

След изнасилването баба Хриса е ограбена и пребита, а децата й превръщат къщата на старицата в крепост. По прозорците слагат решетки, а на вратите - тежки катинари. Оттогава не смеят да я оставят сама.

„ Срам ме е да гледам хората в селото, срам ме е! Две години стоя в затвора и го пуснаха. А е осъден за 4 години! Осъдиха го и за 4 хиляди лева. Стотинка не е дал! И излезе сега! Пуснаха го уж да се лекувал, че е болен от жълтеница!”, ядосва се и дъщерята на жертвата.

Докато Гюнай е в затвора, в селото е спокойно, а баба Хриса полека лека се възстановява от преживения ужас. Рецидивистът обаче е освободен за лечение и посяга на нова жертва - 73-годишна вдовица от същото село.

В селото се говори, че Гюнай е посягал и на други възрастни жени, които мълчали от страх. Вдовиците се чувствали беззащитни и опозорени. Не спят спокойно и сега, тъй като затворникът се навърта край селото.

Кмета на Риш е убеден, че Гюнай се крие в някоя от опустелите къщи и подозира, че роднините му го крият. Хората тук недоумяват как така са го пуснали от затвора преди да си излежи присъдата.

От правосъдното министерство обясниха, че по закон присъдата на затворника може да се прекъсне ако е болен. Разрешението е дадено от прокуратурата в Ловеч и Гюнай Хасанов трябвало да отиде в Шуменската болница, което обаче не се случило.

„Имаме данни, че той винаги носи в себе си хладно оръжие”, заявиха от полицията в Шумен.

Докато полицията издирва Гюнай Хасанов, жените в село Риш се барикадират по къщите и всяка нощ се молят катинарите им да издържат.