Единственият обвиняем за жестокото убийство в Борисовата градина на Яна Кръстева излиза на свобода. Софийският градски съд пусна Николай Русинов – Чечи срещу 15 000 лева гаранция.

Съдията Мариян Марков заяви, че е силно разколебан от факта, че в последните три месеца прокуратурата не е събрала нито едно ново доказателство срещу Русинов освен някакви справки.

Яна Кръстева

Магистратът мотивира решението си и с липсата на мотив за извършване на престъплението, тъй като няма доказателство, което да покаже, че смъртта е настъпила след половия акт между Русинов и Кръстева. Освен това няма и данни, които да покажат, че половият акт е бил насилствен.

Чеци бе задържан през април, след като в България пристигнаха резултатите от австрийската лаборатория, които показваха, че всички косми, намерени по тялото на Яна, са на Чеци и не е открит нито един на Пламен Трифонов.

Пламен Трифонов

Последният бе арестуван няколко дни след убийството миналия юли и бе посочен като извършител. В последствие обвиненията срещу него паднаха.

Освен косми от Чеци бяха открити и други два от човек, който не е установен. От април досега не е намерен сравнителен материал от другите два косъма и не може да се предполага кой е съизвършителят на убийството.

Марков заяви, че когато се установи второто лице ще започне и изграждането на версиите, една от които може да е, че убийството е извършено от един човек и това да не е Чеци.