Мъж и жена са задържани за убийството на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници.

Утре ще бъдат оповестени резултатите от аутопсията и съдебно-медицинската експертиза, от които ще стане ясно как е убито момичето. Предполагаемата причина за смъртта е удушаване.

Тялото на издирваното 22 дни момиче бе открито вчера вечерта. Открили са го случайно ученички, които дошли в изоставената сграда да пушат.

Досега досъдебното производство се водеше за отвличане, вече е за умишлено убийство на малолетно лице.

Александра беше обявена за общодържавно издирване на 3 април, след като на 22 март по обяд напуснала дома си и оттогава беше в неизвестност.

От Окръжната прокуратура във Варна потвърдиха днес сутринта, че тялото е на изчезналата преди три седмици 13-годишна Александра.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък обяви, че има задържан и разследването е за умишлено убийство.

Тялото на момичето беше намерено в изоставената сграда на бившия ресторант „Ловен дом“ в града.

Някога елитен ресторант, днес мястото е свърталище на наркомани и клошари. Ловният дом е недалеч от центъра на Провадия, наблизо има детска площадка и училище. Сега хората се страхуват да пускат децата си на училище вече.

Изоставената рушаща се сграда, в която е открито тялото, е на Съюза на ловците.

„Ние сме дали необходимите указания на собствениците да я обезопасят, но такъв инцидент не сме очаквали", каза кметът на Провадия Филчо Филев.