Ямболският окръжен съд отложи служебно върнатото за ново разглеждане дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Предстои да бъде назначена нова дата.

През септември миналата година съдът постанови присъда от три години условно с пет години изпитателен срок за бившия кмет за престъпление по служба.

Кметът на Сливен беше признат за виновен за това, че е предоставил за ползване имот на четири фирми - частна общинска собственост, без провеждане на търг или конкурс. Така е ощетен бюджетът на община Сливен с над 671 000 лева.

Делото срещу Йордан Лечков се гледаше от Ямболския  съд, тъй като съдиите от Окръжния съд в Сливен подадоха отвод.

След обжалване на наказанието, Бургаскит апелативен съд върна делото за повторно разглеждане отново на окръжна инстанция. Според бургаските магистрати присъдата е постановена при допуснати съществени процесуални нарушения.

Според Апелативния съд в Бургас мотивите на Ямболския окръжен съд имат декларативен характер и се свеждат до препис на обвинителния акт и посочените от експертите заключения.  Липсвал какъвто и да било анализ на събраните по делото гласни и писмени доказателствени средства.