Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври.

Материали от разследването са предадени на главиня прокурор още на следващия ден, а на 25 октомври Цацаров е изготвил исканията срещу народните представители. Те са внесени в Народното събрание днес в 9.00 часа сутринта.

Разследването е по повод първото нахлуване на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Събраната информация сочи, че Сидеров и Чуколов са нахлули в лекциите по „Сценична реч”. Те са обиждали студентите, обвинявайки ги за наркомани.

В същия този момент студентка извадила мобилен телефон, за да заснеме действията на лидера на партия „Атака”. Виждайки това Сидеров се приближил към нея, хванал я силно за китките, извил й ръцете и я дърпал и бутал, за да й вземе телефона.

В официалното съобщение пише още:

От събраните до момента доказателства се налага извода, че с поведението си Волен Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са   извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Ако Народното събарние даде разрешение за задържане на двамата депутати, ще могат да бъдат приключени наказателните производства. В съобщението на прокуратурата пише още, че „задържането им е необходимо преди всичко, за да бъде препятствано извършването на други общественоопасни деяния”.

Народното събрание все още не се е произнесло по искането на прокуратурата.

Вижте какво каза Волен Сидеров днес сутринта пред журналисти: