Ако човек прочете коментарите след тегления жребий за европейските турнири ще стигне до заключението, че българските отбори едва ли ще имат проблеми с влизането в групите на Лига Европа, а участието в Шампионската лига е все по-реалистично.

В Литекс вече очакват сблъсъка с Висла на Цветан Генков, но последната контрола между двата отбора преди броени дни беше спечелена от поляците след два гола на българския нападател. Наистина контролите и официалните мачове рядко си приличат, но този факт е достатъчно красноречив. А преди това все пак трябва да бъде отстранен и черногорския Могрен.

Феновете на Левски вече очакват следващия съперник на сините, тъй като не изглеждат притеснени от имена като албанския Тирана и словашкия Спартак (Търнава). Пресен обаче, е споменът от друг словашки тим Жилина, който също беше подценяван. Тирана пък е най-успешния албански тим.

Локомотив (София) ще има доста трудни моменти първо срещу македонския Металург, а след това евентуално да мисли за мачовете срещу Шльонск и Дънди. Треньорът Деян Петков предпочете за съперник шотландците, но футбола в тази държава, а и в Полша, със сигурност е над нивото на българския.

Жребият на този етап не изглежда толкова стряскащ за българските отбори, но и самите те едва ли плашат своите предстоящи съперници.